Hotel Avion

Cauta hoteluri in

sau oriunde in lume...
 • Unde pleci?
 • Tastati orice nume de oras:
 • Cand?
 • Data check in:
 • Data check out:
 • Cu cine?
 • Persoane:
  Camere:
 • Plecat de acasa

 • Ne-am nascut in Romania, traim in Romania (si asta ne ocupa tot timpul as adauga), dar cat de bine ne cunoastem tara? Majoritatea suntem atat de preocupati de viata cotidiana, incat nu reusim sa ridicam capul si sa ne uitam la minunatiile care ne inconjoara. Mai mult … am fost atat de constransi, de limitati in perioada comunismului, incat acum nu concepem sa ne petrecem vacantele decat in afara tarii: Grecia, Bulgaria, Turcia. Noi pierdem si trist este ca nici macar nu realizam!

  Frumusetile Romaniei au ajuns sa fie mai apreciate de straini decat de noi si acestia platesc sume considerabile de bani pentru a se bucura de ceea ce noi avem la indemana. Dar inca mai exista oameni care se lupta pentru promovarea turismului intern, printre care si Viorel Irascu prin intermediul unui iubit site de calatorii. Aici sunt prezentate, intr-un stil specific lui Viorel, informatii extrem de utile despre obiective antropice (de exemplu Tropaeum Traiani, Sarmisegetusa Regia, Cetatea Histria, Hidrocentrala Portile de Fier I, Transfagarasanul, Transalpina, Casa Poporului, Barajul Vidraru, Barajul Izvorul Muntelui, Mocanita de pe Valea Vaserului, Salina de la Turda), traditii si obiceiuri romanesti (sarbatori, nedei, targuri, mestesuguri), obiective naturale (Cheile Nerei, Lacurile Glaciare din Retezat, Cetatile Ponorului si Platoul Padis, Defileul Dunarii, Hasmasul Mare si Cheile Bicazului etc.).

  Cu siguranta citind site-ul PlecatDeAcasa.net va veti indragosti/reindragosti de Romania: veti afla topuri diverse precum “Top 20 locuri unice in Romania”, “Top zece varfuri din Romania”, „Top 10 lacuri din Romania, dupa suprafata”, veti primi recomadari pentru circuite in Romania precum “Circuitul manastirilor-pesteri din Romania”, veti descoperi curiozitati/ciudatenii din Romania si obiective turistice inedite, veti privi cu alti ochi monumentele romanesti din Patrimoniul UNESCO, veti fi surprinsi de destinatii mai putin cunoscute (cum ar fi Gura Haitii la poalele Muntilor Calimani; Biserica „Sunca si Slanina” din Darjiu – Harghita; Dealul sau Malul de Rasuna din comuna Bezdeaz – Dambovita; Schiturile, chiliile si bisericutele sapate in stanca din comuna Bozioru – Buzau).

  Nici flora Romaniei nu ramane neexplorata, avand posibilitatea sa cititi despre “Arborii ocrotiti din Romania – monumente ale naturii”. In plus veti primi informatii utile despre vreme si despre cum puteti sa va faceti propria prognoza meteo. Tot aici veti gasi oferte pentru turism intern (pe care probabil nu le gasiti in agentii de turism), recomandari cazari in diverse zone ale tarii (verificate de autor), detalii despre cabanele din muntii Romaniei si despre hanuri celebre pregatite oricand sa-si primeasca calatorii.

  Romania nu poate fi cunoscuta citind despre ea, ci este musai sa va luati concediu, sa va informati temeinic, sa va faceti bagajele si sa porniti in drumetii prin tara.

Oferta publicata in Noutati despre , , , , .